Työryhmä Kultut-päivillä Rovaniemellä marraskuussa 2013

Projektimme järjestelee tällä hetkellä työryhmää Sukupuolentutkimuksen ja Kulttuurintutkimuksen päiville Lapin yliopistossa 28.-30.11.2013. Työryhmän nimi on ”Tietokoneet ja teknologisoituva kulttuuri” ja sen kuvauksen voi lukea täältä sekä tämän postin lopusta. Olette erittäin tervetulleita mukaan työryhmään!

Jos haluat ehdottaa esitystä tai kysyä aiheestasi, ota yhteyttä työryhmän vetäjiin Petri Saarikoskeen (petsaari@utu.fi) tai Antti Silvastiin (antti.silvast@helsinki.fi). Varsinaiset abstraktit (maks. n. 500 sanaa) lähetetään 30.9. mennessä Petri Saarikoskelle. Pyrimme lähettämään tiedon hyväksytyistä abstrakteista 15.10.2013 mennessä.

Tapahtuman pääpuhujina toimivat tänä vuonna Terry Eagleton, Diana Mulinari, Stephanie Lawler, Tiina Rosenberg ja Tuija Saresma.

Tietokoneet ja teknologisoituva kulttuuri

Työryhmän vetäjät: Petri Saarikoski petsaari@utu.fi ja Antti Silvast antti.silvast@helsinki.fi

Viimeisen noin kymmenen vuoden aikana Suomessa tietotekniikkaa koskeva tutkimus on merkittävästi monipuolistunut. Tutkimushankkeet ovat laajentuneet tarkastelemaan syvällisemmin koneiden asemaa ihmisten arkipäivässä sekä pohdiskelemaan niiden merkittävyyttä osana aikamme teknologisoituvaa kulttuuria. Tämän työryhmän tavoitteena on keskustella uudesta tietotekniikkaa koskevasta tutkimuksesta sekä kulttuurintutkimuksen että muiden yhteiskuntatieteiden ja ihmistieteiden näkökulmista.

Toivotamme tervetulleeksi empiirisiä, tutkimusmenetelmällisiä ja teoreettis-käsitteellisiä papereita ja esityksiä. Esitellyt tutkimusaiheet voivat käsitellä esimerkiksi teknologisoituvaan kulttuuriin liittyviä tarinoita, uhkakuvia ja pelkoja, teknologiakulttuurin materiaalisuutta, tietotekniikan kotiutumista ja arjen käyttötapoja, tietotekniikan harrastustoimintaa, tietotekniikan asemaa nuorisokulttuureissa, sukupuolta ja tietotekniikkaa tai nykyajan tietotekniikkakulttuurin perusteita. Myös muut teemaan liittyvät aiheet ovat tervetulleita. Työryhmän järjestää tutkimushanke Kotitietokoneiden aika ja teknologisen harrastuskulttuurin perintö (Turun yliopisto, Aalto-yliopiston Medialab).

Työskentelykieli: suomi

Abstraktit lähetetään Petri Saarikoskelle petsaari@utu.fi  30.9. mennessä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s