Kysely

Hankkeen kysely on nyt julkaistu. Tietokonekerhoista blogosfääriin, pöytäkoneista älypuhelimiin – kokemuksia tietokoneharrastamisen arkipäiväistymisestä -kyselyn tarkoituksena on koota tietokoneen käyttäjiltä tietotekniikkaan ja sen käyttöön liittyviä kokemuksia ja muistoja. Vastausten avulla pyritään ymmärtämään paremmin sitä, miten nykyiset tietokoneiden käyttökulttuurit ja ilmiöt ovat syntyneet ja kehittyneet.

Kyselyvastaukset käsitellään luottamuksellisesti, ja aineisto tallennetaan digitaalisen kulttuurin aineistokokoelmaan. Vastauksia voidaan käyttää aineistona myös myöhemmissä aihetta käsittelevissä tutkimuksissa. Kysely on avoinna lokakuun 2013 loppuun asti ja tulokset julkaistaan vuoden 2014 loppuun mennessä. Kysely on tarkoitettu kaikille tietotekniikan käyttäjille, eikä osallistuminen edellytä erityistä alan asiantuntemusta. Palautetta voi lähettää kyselyn viimeisen sivun kautta.

Linkki kyselyyn: Tietokonekerhoista blogosfääriin, pöytäkoneista älypuhelimiin – kokemuksia tietokoneharrastamisen arkipäiväistymisestä

Laajempi kuvaus kyselystä (tiedote): Kysely tietokoneharrastamisen arkipäiväistymisestä

Lisätietoa kyselystä:
FT, dosentti Petri Saarikoski
Turun yliopisto, digitaalisen kulttuurin oppiaine
Kotitietokoneiden aika ja teknologisen harrastuskulttuurin perintö -hankkeen johtaja
petsaari(at)utu.fi, 0400 534 845, 02 333 8137

——————————————————–

Hankkeen aikana julkaistaan Webropol-pohjainen kysely, jossa tarkoituksena on koota ruohonjuuritason käyttäjiltä ja myös edistyneiltä harrastajilta tietotekniikkaan liittyviä kokemuksia ja muistoja vuosilta 2003-2013. Alustavana teemana on ”koneuskollisuus”, jolloin vastaajilla on mahdollisuus kertoa omista konevalinnoistaan ja niihin liittyvistä käyttökokemuksista. Kysely on osittain jatkoa vuonna 2004 julkaistulle ”Milloin kuulit ensimmäistä kertaa tietokoneista?” -kyselylle. Siinä kartoitettiin laajasti tietokonekulttuurin arkipäiväistymisen varhaisvaiheita. Kyselyn tulokset (Satu Aaltonen: Tunteita, tulkintoja ja tietotekniikka, Turku 2004) julkaistiin vuonna osana Turun yliopiston kulttuurihistorian koordinoimaa ”Tietotekniikka Suomessa toisen maailmansodan jälkeen” -tutkimushanketta (2002-2005).  Kyselyä lähdetään suunnittelemaan huhtikuussa ja se on tarkoitus julkaista elokuussa.

Kyselyn rakentamisesta ja toteutuksesta vastaa Tiia Naskali.

Kyselyn mediaseuranta (julkaistut jutut):

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s